back

Bedrijvigheid

   Op Ecodorp Noordeland kun je wonen én werken. We willen onze kennis delen, dienstverlenend zijn in duurzame zorg voor jong en oud, ecologische producten aanbieden en kleinschalige eco-toeristische faciliteiten creëren. Veel van deze bedrijvigheid zal van de grond komen zodra we op het terrein wonen. Een aantal van ons verhuizen hun eigen bedrijf mee naar ons toekomstig terrein. Hier stellen deze bedrijven zich voor.

 

LocalWise

Globale Kennis ontmoet Lokale Wijsheid

   LocalWise helpt ideeën te realiseren voor lokale water-, sanitatie-, en energievoorzieningen: ontwerp, advies, cursussen, project begeleiding en verkoop van doe-het-zelf pakketten.
In onze aanpak werken we graag samen en wordt er per situatie gekeken wat er nodig is. Daarmee bouwen we aan een samenleving waarbij mens, natuur en techniek optimaal met elkaar kunnen samenwerken.

flyer

 Cursus Off-grid Voorzieningen.
Van 2 t/m 6 september 2020 geven we een 5-daagse cursus over eenvoudige technieken om zelfvoorzienend te leven.
In de ochtend theorie en in de middag gaan we bouwen.
Het avondprogramma is facultatief en bestaat uit excursie, film, kampvuur en gezelligheid.
In korte tijd leer je de systemen begrijpen en doe je praktische ervaring op over:
Ecologische toiletsystemen
Helofytenfilters
Verwerking van organisch materiaal (compostering, fermentatie, biomeilers, etc)
Zonnecollectoren
Locale watervoorziening

Klik de Foto of ga naar localwise.nl voor meer informatie en aanmelden.
www.localwise.nl

~~~~~

Susan Manon Goslingasusanmanongoslinga.nl

~~~~~

Permacultuur trainingen

   Ishi Crosby is een Permacultuur Ontwerper en Docent met meer dan 25 jaar ervaring in binnen- en buitenland. Hij is mede oprichter van de Permacultuurschool en heeft zich gespecialiseerd in het neerzetten van klein tot middelgrote voedseltuinen op het platteland, stadsrand en binnenstad. Permacultuur Agroforestry is zijn huidige passie. Hij werkt vanuit een geintergreerde benadering die vooral praktijkgericht is.

Voor meer informatie over Permacultuur en trainingen zie www.permacultuur.eu en www.katsina.nl

~~~
Agenda
I.v.m. Corona-maatregelen zijn nu geen open dagen gepland.
Bij serieuze interesse om je te verbinden aan ons Ecodorp kun je ons mailen. Dan kijken we of we een afspraak met enkele belangstellenden kunnen plannen. Ook als je op vrijdagen mee wilt werken bij klusprojecten of in de tuin kun je ons mailen. Zodra we nieuwe activiteiten plannen, komt dat hier te staan.
Blijf gezond en tot ziens.
Bewoners Noordeland.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
handsContact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creƫren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.