back

Bedrijvigheid

   Op Ecodorp Noordeland kun je wonen én werken. We willen onze kennis delen, dienstverlenend zijn in duurzame zorg voor jong en oud, ecologische producten aanbieden en kleinschalige eco-toeristische faciliteiten creëren. Veel van deze bedrijvigheid zal van de grond komen zodra we op het terrein wonen. Een aantal van ons verhuizen hun eigen bedrijf mee naar ons toekomstig terrein. Hier stellen deze bedrijven zich voor.

 

LocalWise

Globale Kennis ontmoet Lokale Wijsheid

   LocalWise helpt ideeën te realiseren voor lokale water-, sanitatie-, en energievoorzieningen: ontwerp, advies, cursussen, project begeleiding en verkoop van doe-het-zelf pakketten.
In onze aanpak werken we graag samen en wordt er per situatie gekeken wat er nodig is. Daarmee bouwen we aan een samenleving waarbij mens, natuur en techniek optimaal met elkaar kunnen samenwerken.www.localwise.nl

~~~~~

Susan Manon Goslingasusanmanongoslinga.nl

~~~~~

Permacultuur trainingen

   Ishi Crosby is een Permacultuur Ontwerper en Docent met meer dan 25 jaar ervaring in binnen- en buitenland. Hij is mede oprichter van de Permacultuurschool en heeft zich gespecialiseerd in het neerzetten van klein tot middelgrote voedseltuinen op het platteland, stadsrand en binnenstad. Permacultuur Agroforestry is zijn huidige passie. Hij werkt vanuit een geintergreerde benadering die vooral praktijkgericht is.

Voor meer informatie over Permacultuur en trainingen zie www.permacultuur.eu en www.katsina.nl

~~~
Agenda
november
3
Open huis van 11 uur tot 14 uur.
Uw bijdrage €5,- tgv de ontwikkeling v.h dorp.
Hiervoor krijgt u ook een kop heerlijke biologische pompoensoep.
Doorlopende presentaties en rondleiding.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
      of geef een bedrag op
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.