back

Kennismaken

Kom naar de open middag!

   De open middag is de ideale gelegenheid om kennis met ons te maken, de sfeer te proeven,
uitleg te krijgen over onze plannen en te horen over de actuele stand van zaken. Het is een vrijblijvende wederzijdse kennismaking. De open middag is interactief; er is natuurlijk ruimte voor al je vragen.
Als je overweegt om met ons mee te doen, is het bezoeken van een open middag de eerste stap.

   Wees welkom! Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers.

   Zaterdagmiddag 22 september 2018 was de laatstgehouden open middag.
Houd onze agenda in de gaten voor de volgende activiteit!

   Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland, daardoor werkt onderstaande opgave formulier niet meer.

Ik kom naar de open middag!
  
  

Eerst meer weten? Natuurlijk kun je ons ook bellen of mailen.

Word je enthousiast van onze plannen en wil je meedoen? Lees hier meer.
Agenda
binnenkort nieuwe activiteiten

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
 
 
 
of geef een bedrag op
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creƫren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.