back

Kennismaken

Kom naar het open huis!

   Zaterdag 17 november was de laatste open middag van 2018.
Houdt de Agenda in de gaten voor eventueel meer activiteiten.

   Het 'open huis' is de ideale gelegenheid om kennis met ons te maken, de sfeer te proeven,
uitleg te krijgen over onze plannen en te horen over de actuele stand van zaken. Het is een vrijblijvende wederzijdse kennismaking. De open middag is interactief; er is natuurlijk ruimte voor al je vragen.
Als je overweegt om met ons mee te doen, is het bezoeken van een open middag de eerste stap.

   Wees welkom! Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers.

Meldt je aan met onderstaand gegevens!
Je krijgt dan van ons een email met de tijd en de plaats.

Op dit moment is opgeven niet mogelijk
Ik kom naar de open dag!
  
  

Eerst meer weten? Natuurlijk kun je ons ook bellen of mailen.

Word je enthousiast van onze plannen en wil je meedoen? Lees hier meer.

   Heb je al een open dag bezocht en wil je mogelijk meedoen met Noordeland?
Kom dan naar deze middag!
Agenda
januari
12
Open Middag!
De open middag is bedoeld voor nieuwe mensen die geïnteresseerd zijn zich aan te sluiten bij ons project, wil je dit onderzoeken voor jezelf kom dan naar de open middag.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
 
 
 
of geef een bedrag op
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.