back

Kennismaken voor geïnteresseerden

Zaterdag 1 juni 2019 houden we een 'open middag'.

   Deze middag is bedoeld voor nieuwe mensen die geïnteresseerd zijn om mogelijk in te gaan stappen, of zich voor enige of langere tijd willen gaan verbinden met en inzetten voor Noordeland.

   Het is noodzakelijk dat je je aanmeldt.
Je ontvangt dan in een later stadium een uitnodiging met de nodige gegevens.

Meldt je aan met onderstaand gegevens!
Je krijgt van ons een bevestigingsmail.

Ik meld me aan!
  
  
  
Vanwaar kom je?
  

Eerst meer weten? Natuurlijk kun je ons ook bellen of mailen.

Word je enthousiast van onze plannen en wil je meedoen? Lees hier meer.
Agenda
mei
4
Open Huis Middag!
Vrije inloop, voor iedereen die kennis wil maken met ons project. Klik bovenstaande link voor meer info.
juni
1
Open Middag!
Deze open middag is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn om mee te gaan doen in ons project. Wil je dit onderzoeken voor jezelf kom dan naar deze open middag. Opgeven via bovenstaande link.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
 
 
 
of geef een bedrag op
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.