back

Locatie en Terrein

   Het terrein is niet vrij toegankelijk, bezoek is alleen mogelijk via open dagen of op afspraak

   Het avontuurlijke terrein waar ons ecodorp zal verrijzen heeft nog een aantal obstakels waardoor het is afgesloten voor publiek met hekken en borden "verboden toegang".

   Naast alle opstallen, die in goede staat verkeren, zijn er ook een paar die deels gesloopt moeten worden en waar direct instortingsgevaar is.

   We hanteren een zeer strikt beleid en iedereen die onbevoegd aanwezig is wordt weggestuurd. Hierbij worden we geholpen door omwonende buurtbewoners, zij bellen de beheerder uit Ter Apel of zo nodig de politie. Tevens controleert de buurtagent extra, omdat het terrein een zeer aantrekkende werking heeft op vele verschillende mensen. Dit is heel goed te begrijpen echter we willen ten alle tijde ongelukken en schade voorkomen.

   Iedereen is welkom het terrein te bezoeken; geïnteresseerden in het ecodorp, mensen uit Ter Apel, mensen met een passie voor industrieel erfgoed, fotografen etc. ...

   Neem even contact op en we zorgen voor een passend moment om dit prachtige terrein te kunnen bezoeken.

~~~
Agenda
I.v.m. de corona in ons land, is er even geen open middag gepland. Zo gauw er meer ruimte komt gaan we er een inplannen.
Blijf gezond en tot ziens.
Bewoners Noordeland.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
      of geef een bedrag op
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creƫren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.