back

Meedoen

Hoe de instroom er globaal uitziet:
  Je eerste kennismaking met Noordeland is meestal een bezoek tijdens een open middag. Daar proef je de sfeer, ziet de plek en hoort over ons project.
Als je verder in contact wilt komen kun je meedoen met open klusdagen.
Dit is de snuffelperiode.

  We bieden tegen betaling educatie aan (eerst een weekend) waarin de diverse aspecten van het wonen in een ecodorp worden behandeld. Deelname hieraan wordt sterk aangeraden: het zal je inzicht vergroten en de instroom vergemakkelijken.

  Vervolgens word je kennismaker: je gaat je dan verbinden met een werkgebied en krijgt een buddie. Je gaat contributie betalen van 10 tot 20 euro p.m. Je hebt al een idee hoe je in staat zult zijn het inleggeld van 15.000 euro te betalen en een eigen woning te financieren op het terrein (naar schatting 90.000 euro voor 45 m2). 1 x per maand woon je een bewonersdag bij. Er zijn regelmatig evaluatiegesprekken.

  Na een bepaalde tijd, als de kennismaking goed verloopt, kun je aspirant bewoner worden.
Vooral tijdens deze fase is het van belang dat je zo veel mogelijk deelneemt aan het leven op het terrein. De contributie wordt verhoogd tot 30 euro p.m. Je neemt deel aan de bewonersdagen (2 dagen rond een weekend per 2 weken) en de evalutiegesprekken gaan door.

  Tenslotte, als iedereen ermee instemt, word je bewoner en ondertekent de Ecodorp Deelname Overeenkomst (EDO).

  De tijdsduur van het gehele traject varieert al naar gelang de voortgang; reken echter tenminste op een jaar.

~~~
Agenda
I.v.m. Corona-maatregelen zijn nu geen open dagen gepland.
Bij serieuze interesse om je te verbinden aan ons Ecodorp kun je ons mailen. Dan kijken we of we een afspraak met enkele belangstellenden kunnen plannen. Ook als je op vrijdagen mee wilt werken bij klusprojecten of in de tuin kun je ons mailen. Zodra we nieuwe activiteiten plannen, komt dat hier te staan.
Blijf gezond en tot ziens.
Bewoners Noordeland.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
     
of geef zelf een bedrag op:
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creƫren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.