back

Meedoen

Instromen in Noordeland
   Als je er na het bijwonen van een open dag voor kiest om je verder te verbinden met Noordeland kun je gaan meewerken als ondersteuner. Je gaat je dan verbinden aan een werkgroep of neemt een bepaalde klus op je. Als je dit een aantal maanden hebt gedaan en je wilt verder gaan in het traject dan krijg je een buddy toegewezen, die je wegwijs maakt en jouw eerste aanspreekpunt is. Verder zul je deelnemen aan werkgroependagen (1 x per 4 a 6 weken). Er zullen een aantal gesprekken plaatsvinden, ook over het financiële commitment dat je aangaat.

   Voor doorstroming tot aspirant lid hanteren we momenteel een voorkeursprofiel tot de groep in evenwicht is: mannen en gezinnen in de leeftijd tot 40-45 jaar. Tevens is het een pré als je de capaciteiten hebt om een (deel) project te leiden . Eenmaal in dat traject ben je ook bij de bewonersdagen, die altijd voorafgaand aan de werkgroependagen plaats vinden. Als de kennismaking voldoende is geweest en er een wederzijdse overeenstemming is teken je de Ecodorp Deelname Overeenkomst (EDO).

   Het instapgeld is 15.000 euro, dit is bestemd voor de algemene voorzieningen op het terrein. Je zult daarnaast in staat moeten zijn een eigen woning te realiseren. Naar schatting heb je daarvoor 50.000 euro nodig. In een latere fase hopen we ook huurwoningen te bouwen maar daar is nu het geld niet voor. Als bewoner verbind je je ertoe om 1 dag per week te werken voor Noordeland en deel te nemen aan gemeenschapsbevorderende activiteiten, zoals Forum, Geweldloze Communicatie, Meditatie. Dit zal 1 avond per week zijn.

~~~
Agenda
binnenkort nieuwe activiteiten

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
      of geef een bedrag op
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creƫren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.