back

Meedoen

'Heb je een open middag bezocht, word je enthousiast van onze plannen en wil je meedoen? Dat kan op vele manieren!

Als werkgroeplid
   Als werkgroeplid sluit je je aan bij één van onze kringen en je ondersteunt deze kring in de werkzaamheden die er zijn. Bijvoorbeeld in het meedenken over de landschapsinrichting, het benaderen van architecten voor een ontwerp van een dorpshuis, het meedenken over het bouwen daarvan, het flyeren op festivals, het meeschrijven van de nieuwsbrief, het vormgeven van gemeenschapsverbindende oefeningen, etc.
Het lid zijn van een werkgroep is een mooie manier om kennis te maken met Noordeland en hoe we werken. Je ontmoet iedereen tijdens de werkgroepdagen (eens per 6 weken). Je wordt gekoppeld aan een buddy bij wie je terecht kunt met al je vragen.

Als aspirantbewoner
   Als je 3 maanden hebt gesnuffeld aan de werkkringen en we elkaar een beetje hebben leren kennen en je overweegt om op Noordeland te komen wonen, dan kun je aspirantbewoner worden. Je bent dan ook bij de bewonersdagen aanwezig. Op deze dagen is er ruimte voor gemeenschapsvorming, bespreken we onderwerpen die op dat moment spelen en worden op sociocratische wijze besluiten genomen door de bewoners. Als aspirantbewoner kun je doorstromen naar (toekomstig) bewoner!

Als vriend/donateur
   Wil je ons initiatief ondersteunen en heb je niet de mogelijkheid om dit als werkgroeplid te doen? Wordt dan Vriend van Noordeland! Als Vriend van Noordeland geef je een jaarlijkse bijdrage en houden wij je op de hoogte door middel van de nieuwsbrief. Eenmalige donaties zijn ook van harte welkom!

Als investeerder in duurzaam beheerde grond en gebouwen
   Nu de rente erg laag is, is het aantrekkelijk om je kapitaal in vastgoed te investeren. Door een investering in de aankoop van het terrein help je mee Noordeland op te bouwen en draag je bij aan een duurzame en toekomstbestendige manier van leven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden (variërend van gift tot rentedragende lening!).

Als expert
   Heb je expertise op een specifiek vakgebied en wil je ons ondersteunen? Je hulp is van harte welkom. Op dit moment worden we begeleid door een aantal experts die we dankbaar zijn voor hun input! We kunnen op allerlei terreinen ondersteuning gebruiken, denk bijvoorbeeld aan het optimaal genereren van milieuvriendelijke energie, het bouwen met milieuvriendelijke materialen als stro-leem, vormgeven van de juridische en economische structuur, enzovoort. Ook begeleiding door middel van een eenmalige workshop is welkom. Neem contact met ons op!

Als student
   Noordeland heeft een aantal vraagstukken waarvoor ze adviezen vraagt en wil daartoe graag samenwerken met mbo-, hbo en eventueel universitaire studenten. Enkele onderwerpen zijn: voorwaarden voor opvang van zorgclienten met PGB- of WMO-vergoeding, kleinschalige low-budget en duurzame energiebronnen, biobased economie, subsidiemogelijkheden, crowdfunding, markt- en afzetanalyses en een P.R.-plan. Mogelijke werkvormen variëren van een casusdiscussie, werkgroepmodule tot afstudeeropdracht. Heb je interesse? Bel of mail ons!

   Als ecodorp in wording staan we open voor vele initiatieven. Ben je enthousiast en kun je je nog niet vinden in één van bovenstaande opties? Wil je bijvoorbeeld een alternatieve schoolvorm starten op ons toekomstig terrein? Of een atelier huren? Of heb je een ander idee? Bel of mail ons om te kijken wat er mogelijk is.Agenda
binnenkort nieuwe activiteiten

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
 
 
 
of geef een bedrag op
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.