back

Welkom

   Op deze site kun je kennismaken met Ecodorp Noordeland en hoe we dit aan het opbouwen zijn. Je kunt er onder andere lezen over onze plannen, uitvinden wie we zijn, wat we tot nu toe gedaan hebben, wat onze toekomstvisie is, hoe we samenwerken en op welke manieren je kunt meedoen of ons initiatief ondersteunen!

   We hebben op dit moment ruimte voor nieuwe leden. Word je warm van al onze verhalen en voel je een klik met onze visie op leven en werken? Meld je dan aan voor onze eerstvolgende open middag!
Bellen of mailen kan ook gerust.

Een hartelijke groet van alle Noordelanders.

 
eekhoorn
 

Onze visie/missie op leven en werken (in het kort):

  • in harmonie leven met elkaar en met de aarde.
  • zelf- en samenvoorzienend.
  • gezonde, natuurlijke, schone duurzame leefstijl.
  • bewustzijnsgroei en persoonlijke ontplooiing, heling en transformatie.
  • bewustzijn van het grotere geheel waarin alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is.
  • in liefdevolle verbinding genieten van elkaars kwaliteiten.
  • een vitale leefgemeenschap van 50-100 bewoners creëren.
  • kernwaarden: duurzaamheid, samenwerkend, uitwisselen met de omgeving en geïnteresseerden, oprecht verbinden, in ’t hier en nu zijn, transparantie en eigen verantwoordelijkheid.

Meer . . .

 

~~~
Agenda
I.v.m. Corona-maatregelen zijn nu geen open dagen gepland.
Bij serieuze interesse om je te verbinden aan ons Ecodorp kun je ons mailen. Dan kijken we of we een afspraak met enkele belangstellenden kunnen plannen. Ook als je op vrijdagen mee wilt werken bij klusprojecten of in de tuin kun je ons mailen. Zodra we nieuwe activiteiten plannen, komt dat hier te staan.
Blijf gezond en tot ziens.
Bewoners Noordeland.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
handsContact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creƫren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.