back

Wie Zijn We

Deze enthousiaste groep mensen vormt Noordeland!

   Bewoners en Aspirantbewoners:


Fedde Jorritsma
Fedde Jorritsma
Geboren en getogen in de provincie Groningen. Toen ik 22 was fietste ik naar de Noordkaap en leerde: 1) waar een wil is, is een weg, 2) de weg staat boven het verlangen en 3) links of rechtsaf, er is altijd een weg. Na mijn studies woonde en werkte ik in vele werelddelen. Het fascineerde me hoe culturen soms verbonden waren met hun ecologische en sociale omgeving. Sinds 2013 woon ik samen met Annemieke in een klein huisje met ‘off-grid’ voorzieningen opweg naar een samenvoorzienend leven in Ecodorp Noordeland.
Annemieke Postuma
Zoekend naar wat voor mij belangrijk is in mijn leven kwam ik het Ecodorp tegen. Leven met gelijkgestemde mensen, mijn vriend Fedde, en mijn pony in een natuurlijke omgeving, zorgen voor een stukje Aarde. Een omgeving waar ik nog meer kan groeien en stevig kan gaan staan in dit leven! Ik wil iets moois opbouwen voor toekomstige generaties. Op dit moment zit ik in de Landschap- Voeding en Permacultuurkring, waar ik ook het meeste kennis en ervaring in heb. De helende werking van de natuur op mensen, boeit mij.

Annemieke Postuma

Nati
Nati
Het ecodorp voor mij: Samen leven in diepe verbinding met en in eerbied voor de natuur om ons heen en de waarde en essentie (h)erkennen van elkaar. Een nieuwe plek creëren voor mijn passie: mensen ondersteunen in helings- en transformatieprocessen op weg naar zelfacceptatie, tot zichzelf komen en expansie van bewustzijn. Ooit: onderwijzeres, ortho-pedagoog, jarenlang docent/trainer/facilitator aan opleidingsinstituut Mirre. Nog steeds: MDFT- en Neo-hypnotherapeut, facilitator thema workshops en meditatie, bruggenbouwer. Werkzaamheden in het ecodorp: Haalbaarheidskring, gemeenschapsvormingskring, landschapsinrichting-bestemmingsplan, onderhandelen, schrijven, t.v. contacten. Belangrijk: mijn dochters, Satsang, innerlijke ont-wikkeling, zingen, schilderen, trance-dans.
Gerrie Reinders
Mijn beroep is verpleegkundige. Hierin, als moeder van 2 dochters en op andere manieren van samenzijn met mensen heb ik mij met vallen en opstaan mogen ontwikkelen. O.a. in een paar woonwerkgemeenschappen. Geïnspireerd raak ik door ons zelfgenezend vermogen, verbondenheid, de kracht van kwetsbaarheid, openheid, muziek, voeding en de natuur. Ik houd van reizen en ben een stilteminnaar. Een diep besef van de ziekmakende elementen in onze maatschappij en verlangen om aan wezenlijke heling bij te dragen leidde me naar Noordeland. Daar ben ik vooral bezig met het secretariaat en de gemeenschapsvorming.

Gerrie Reinders

Terra de Graaf
Terra de Graaf
Gerrit en ik hebben samen 25 jaar een zorgboerderij gerund, en ik (Terra) wil me nu inzetten om het ecodorp Noordeland vorm te geven. We hebben mogen ervaren hoe fijn het is om in een ecologisch huis te mogen wonen, we gaan nu nog een stapje verder op weg naar zelfvoorzienend leven, en niet te vergeten; we gaan dit SAMEN met fijne andere mensen doen. Mijn passie ligt in kennis overdragen, samen creëren, uitdagingen aangaan, vreugde en plezier beleven, een balans vinden tussen het individu (ik) en het Samen. Verder zijn nog enkele sleutelwoorden: klank, kleur, creativiteit, gastvrouw, bakken aarde en verbinden. Ik beantwoord o.a. de mails voor Noordeland, vertegenwoordig de Gemeenschapsvormingskring en ben coördinator van de PR kring. Voor Gerrit is het belangrijk een mooi project voor de volgende generatie neer te zetten. In een rustig tempo vindt hij daar zijn weg in.
Susan Manon Goslinga
Samen met 2 prachtige kinderen, partner, paarden, katten en hond woon ik paradijselijk in Oost-Groningen. Stilte, schoonheid, kunst, natuur, muziek, ontmoeting, vrije ruimte en delen inspireren mij om me in te zetten voor deze gemeenschap. Mijn bedrijf voor coaching, therapie en dagbesteding/werkplaats verhuis ik zodra het kan naar het ecodorp en hoop daarmee een zinvolle bijdrage te gaan leveren. Nu zet ik mij in voor het haalbaarheidsonderzoek en verzorg ik een stuk coördinatie/bestuur.

Susan Manon Goslinga

Pim de Kam
Pim de Kam
Ik ben na 39 jaar bij Rijkswaterstaat gewerkt te hebben met vervroegd pensioen. Ben alleenstaand en vader van twee eigen en twee pleegkinderen, in die hoedanigheid opa van drie kleinkinderen. Doordeweeks woon ik ‘om de hoek’ van Ecodorp Noordeland bij mijn dochter in Duitsland in een pipowagen de andere dagen ben ik in Dalerpeel te vinden. Het Ecodorp geeft mij de mogelijkheid om SAMEN met anderen een plek te creëren die recht doet aan wat de Aarde te bieden heeft zonder deze uit te buiten maar veel meer gebruik te maken van de mogelijkheden van de Aarde. Mijn inzet voor het Ecodorp ligt naast het klussen op boekhoudkundig en administratief vlak.
Lucy Audretsch
Als kind droomde ik van een hutje op de hei. Met mensen kon ik niet zoveel. In de natuur voelde ik mij thuis en veilig. In de loop van mijn leven leerde ik gelukkig op sociaal vlak het één en ander. Naar mate ik ouder werd en gelijktijdig mijn wereld groter, ontdekte ik steeds meer mensen met wie ik wel verbinding voelde. Ik verheug me erop om samen onze Ecodorpdroom te verwezenlijken en super duurzaam te bouwen en te leven. Op dit moment maak ik deel uit van de Landschap Voedsel- en Permacultuurkring en de PR-kring. Naast gek op natuur en verbinding met mensen, word ik blij van dansen, wandelen, zingen, fietsen, lekker eten, schapen hoeden, lezen, tuinieren en bouwen. Ik heb samen met Jits een klusbedrijf met als motto: creatief, veelzijdig en duurzaam.

Lucy Audretsch

Jits Hartsuijker ✞ 19 april 2021
Jits Hartsuijker ✞ 19 april 2021
Verpleegkundige, leraar, manager en nu de eigenaar van een klusbedrijf. Ik ben vader van drie kinderen en inmiddels ben ik ook opa. Ik zie mijzelf vooral doelgericht bezig: Werken, klussen, creatief zijn, luisteren en kijken hoe anderen het doen, oplossingen bedenken, tuinieren en genieten van bloemen en kleuren. Ik zie de wereld als een tuin die ik weer overdraag aan mijn kinderen en hen die na ons komen. Het leven heeft mij geleerd dat ik meer op de stroom mag vertrouwenen en die stroom heeft mij bij Noordeland gebracht. Ik geloof in Noordeland en voel mij intens dankbaar dat ik mee mag werken aan de ontwikkeling van dit eco-dorp. In Noordeland zie ik een kans om SAMEN een weg te zoeken en een voorbeeld en inspiratie te zijn voor onze kinderen en hen die na ons komen. Leven - Wonen - Werken in harmonie met onszelf, elkaar en onze moeder aarde die ons draagt en voedt. Dat is mijn droom. Dat wil ik doen.
Wim Gersteling
Ik ben een tevreden single zonder kinderen en gepensioneerd. Mijn speciale belangstelling gaat uit naar gemeenschapsvorming, persoonlijke ontwikkeling en in contact zijn met de natuur. Ik ben grafisch ontwerper, (ver)bouwer (ook met strobalen en leemstuccen), biologisch tuinierder. Ik hou van aquareleren, muziek maken, zingen, nieuwe dingen uitvinden. Mijn spirituele belangstelling is het non-dualisme (Advaita Vedante). Ik ben aspirant-bewoner en zet me in voor de bouwkring en de PR. Mijn ideaal voor Noordeland is een gemeenschap te vormen die een sterke betrokkenheid bij elkaar heeft, een duurzame leefstijl en zo veel mogelijk samenvoorzienend.

Wim Gersteling

Michael van Hattem
Michael van Hattem
Na heel veel dingen ondernomen, gecreëerd en ervaren te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat het enige wat werkelijk voor mij telt bewustwording is en mijn proces daarin. Mijn eerdere streven naar resultaat staat daarbij in schril contrast, ondanks de prachtige dingen die ik gedaan en gemaakt heb. Ik ben op Noordeland omdat dit voor mij de ideale plek is om te leren in verbinding met mezelf te blijven in contact met anderen. Door mijn kennis te delen met anderen hoop ik iets bij te dragen aan een manier van denken en leven die geen doodlopende weg is. Ik doe wat er gedaan moet worden en adviseer op praktisch gebied met in mijn achterhoofd het besef dat wij zoveel meer zijn dan onze gedachtes en visie.

  Noordeland zou Noordeland niet zijn zonder al haar adviseurs en (voormalig) ondersteuners.
Heel graag willen we voor hun inzet en hulp hartelijk danken:
Rik Mulder, Anton Worrell, Katja van der Valk, Kenneth Damasco en Carolien Dijkstra en heel veel anderen.
Dank jullie wel!Agenda
I.v.m. Corona-maatregelen zijn nu geen open dagen gepland.
Bij serieuze interesse om je te verbinden aan ons Ecodorp kun je ons mailen. Dan kijken we of we een afspraak met enkele belangstellenden kunnen plannen. Ook als je op vrijdagen mee wilt werken bij klusprojecten of in de tuin kun je ons mailen. Zodra we nieuwe activiteiten plannen, komt dat hier te staan.
Blijf gezond en tot ziens.
Bewoners Noordeland.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
handsContact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.