back

Wie Zijn We

Deze enthousiaste groep mensen vormt Noordeland!

   Bewoners en Aspirantbewoners:


Ishi Crosby
Ishi Crosby
Ik ben getrouwd met Sarah van de GV werkgroep. Ik heb de laatste jaren als Permacultuur Ontwerper en Docent gewerkt. Voor die tijd, heb Ik diverse banen gehad o.a. op boerderijen, in bossen, constructie en fabrieken. Ik ben lid van de LVP werkgroep in Noordeland. Ik wil mijn steentje bijdragen voor een betere samenleving en vind Noordeland het juiste project daarvoor. Persoonlijk voel ik een band met de gemeenschap van Noordeland en waardeer de daadkracht en toenemende sociale cohesie van de groep. Noordeland is het optimale project voor mij om mijn werk als Permacultuur ontwerper en docent uit te oefenen in samenwerking met andere dorpsbewoners in de komende jaren. En ook steun ik mijn vrouw Sarah in haar grote droom - in een ecodorp wonen.
Sarah Crosby
Ik ben getrouwd met Ishi en ik heb 2 volwassen zoons. Mijn hele leven heb ik projecten helpen opzetten, pionieren zit in mijn bloed, vandaar Noordeland! Opgegroeid in een grote, gezellige familie, gaf mij veel mee om een ecodorp te helpen groeien, daarom zit ik in de Gemeenschapsvorming kring. Mijn passie is vrede, muziek en creatief zijn en in het ecodorp zal ik massage & klank, gastvrouwschap, tuinvrouw, een recycle-atelier inzetten om ons allemaal te laten groeien en bloeien.

Sarah Crosby

Fedde Jorritsma
Fedde Jorritsma
Geboren en getogen in de provincie Groningen. Toen ik 22 was fietste ik naar de Noordkaap en leerde: 1) waar een wil is, is een weg, 2) de weg staat boven het verlangen en 3) links of rechtsaf, er is altijd een weg. Na mijn studies woonde en werkte ik in vele werelddelen. Het fascineerde me hoe culturen soms verbonden waren met hun ecologische en sociale omgeving. Sinds 2013 woon ik samen met Annemieke in een klein huisje met ‘off-grid’ voorzieningen opweg naar een samenvoorzienend leven in Ecodorp Noordeland.
Annemieke Postuma
Zoekend naar wat voor mij belangrijk is in mijn leven kwam ik het Ecodorp tegen. Leven met gelijkgestemde mensen, mijn vriend Fedde, en mijn pony in een natuurlijke omgeving, zorgen voor een stukje Aarde. Een omgeving waar ik nog meer kan groeien en stevig kan gaan staan in dit leven! Ik wil iets moois opbouwen voor toekomstige generaties. Op dit moment zit ik in de Landschap- Voeding en Permacultuurkring, waar ik ook het meeste kennis en ervaring in heb. De helende werking van de natuur op mensen, boeit mij.

Annemieke Postuma

Nati
Nati
Het ecodorp voor mij: samen leven in diepe verbinding met en in eerbied voor de natuur om ons heen en de waarde en essentie (h)erkennen van elkaar. Een nieuwe plek creëren voor mijn passie: mensen ondersteunen in helings- en transformatieprocessen op weg naar zelfacceptatie, tot zichzelf komen en expansie van bewustzijn. Ooit: onderwijzeres, ortho-pedagoog, jarenlang docent/trainer/facilitator aan opleidingsinstituut Mirre. Nog steeds: MDFT- en Neo-hypnotherapeut, facilitator thema workshops en meditatie, bruggenbouwer. Werkzaamheden in het ecodorp: Haalbaarheidskring, gemeenschapsvormingskring, landschapsinrichting-bestemmingsplan, onderhandelen, schrijven, t.v. contacten. Belangrijk: mijn dochters, Satsang, innerlijke ont-wikkeling, zingen, schilderen, trance-dans.
Gerrie Reinders
Mijn beroep is verpleegkundige. Hierin, als moeder van 2 dochters en op andere manieren van samenzijn met mensen heb ik mij met vallen en opstaan mogen ontwikkelen. O.a. in een paar woonwerkgemeenschappen. Geïnspireerd raak ik door ons zelfgenezend vermogen, verbondenheid, de kracht van kwetsbaarheid, openheid, muziek, voeding en de natuur. Ik houd van reizen en ben een stilteminnaar. Een diep besef van de ziekmakende elementen in onze maatschappij en verlangen om aan wezenlijke heling bij te dragen leidde me naar Noordeland. Daar ben ik vooral bezig met het secretariaat en de gemeenschapsvorming.

Gerrie Reinders

Terra de Graaf
Terra de Graaf
Gerrit en ik hebben samen 25 jaar een zorgboerderij gerund, en ik (Terra) wil me nu inzetten om het ecodorp Noordeland vorm te geven. We hebben mogen ervaren hoe fijn het is om in een ecologisch huis te mogen wonen, we gaan nu nog een stapje verder op weg naar zelfvoorzienend leven, en niet te vergeten; we gaan dit SAMEN met fijne andere mensen doen. Mijn passie ligt in kennis overdragen, samen creëren, uitdagingen aangaan, vreugde en plezier beleven, een balans vinden tussen het individu (ik) en het Samen. Verder zijn nog enkele sleutelwoorden: klank, kleur, creativiteit, gastvrouw, bakken, aarde en verbinden. Ik beantwoord o.a. de mails voor Noordeland, vertegenwoordig de Gemeenschapsvormingskring en ben coördinator van de PR kring. Voor Gerrit is het belangrijk een mooi project voor de volgende generatie neer te zetten. In een rustig tempo vindt hij daar zijn weg in.
Susan Manon Goslinga
Samen met 2 prachtige kinderen, partner, paarden, katten en hond woon ik paradijselijk in Oost-Groningen. Stilte, schoonheid, kunst, natuur, muziek, ontmoeting, vrije ruimte en delen inspireren mij om me in te zetten voor deze gemeenschap. Mijn bedrijf voor coaching, therapie en dagbesteding/werkplaats verhuis ik zodra het kan naar het ecodorp en hoop daarmee een zinvolle bijdrage te gaan leveren. Nu zet ik mij in voor het haalbaarheidsonderzoek en verzorg ik een stuk coördinatie/bestuur.

Susan Manon Goslinga

Selinde Verbij
Selinde Verbij
Ik beheer de website en de Facebookpagina, en ondersteun bij het overige PR-werk waar ik kan. Ik ben een diepe denker en dromer. Liefhebber van encyclopedische kennis, mystiek, esthetiek, natuur en techniek. Spiritualiteit is een eeuwige zoektocht, maar ook: doen! Echtheid en oprechtheid staan bij mij hoog in het vaandel. Analist (niet alleen van beroep), rationele noot, chaoot en verbandenlegger. Een ecodorp is voor mij een plek waar we weer adem kunnen halen, waar ruimte is voor verdieping en verbinding.
Wim Gersteling
Ik ben een tevreden single zonder kinderen en gepensioneerd. Mijn speciale belangstelling gaat uit naar gemeenschapsvorming, persoonlijke ontwikkeling en in contact zijn met de natuur. Ik ben grafisch ontwerper, (ver)bouwer (ook met strobalen en leemstuccen), biologisch tuinierder. Ik hou van aquareleren, muziek maken, zingen, nieuwe dingen uitvinden. Mijn spirituele belangstelling is het non-dualisme (Advaita Vedante). Ik ben aspirant-bewoner en zet me in voor de bouwkring en de PR. Mijn ideaal voor Noordeland is een gemeenschap te vormen die een sterke betrokkenheid bij elkaar heeft, een duurzame leefstijl en zo veel mogelijk samenvoorzienend.

Wim Gersteling

   Werkgroepleden en Ondersteuners:


Coen Boelens
Coen Boelens
Ik ben getrouwd met Christina en samen hebben we 4 kinderen waarvan er 3 in Engeland wonen. Ik heb een loopbaan achter de rug bij NAM/Shell als chemisch analist en ben sinds 2015 met vervroegd pensioen, wat zeer goed bevalt. Ik ben redelijk chaotisch en soms nogal vergeetachtig… Mijn passie is bezig zijn met hout en techniek. Mijn wens is het bouwen van een strobalenhuis. Ik ondersteun de bouwgroep. Noordeland is voor mij hopelijk een manier om te leven zoals mij dat ideaal lijkt.

  Noordeland zou Noordeland niet zijn zonder al haar adviseurs en (voormalig) ondersteuners.
Heel graag willen we voor hun inzet en hulp hartelijk danken:
Rik Mulder, Anton Worrell, Katja van der Valk, Kenneth Damasco en Carolien Dijkstra en heel veel anderen.
Dank jullie wel!Agenda
binnenkort nieuwe activiteiten

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
      of geef een bedrag op
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.