back

Home/Nieuwsarchief/Open dag Noordeland, 2 februari 2016

Open dag Noordeland, 2 februari 2016

Op 6 februari bezocht ik de informatiemiddag over het eco-dorp-project Noordeland. Vriendelijk ontvangen door een jongeman, lekker kopje thee, heerlijke hapjes, dat begint goed! Het is alweer vier weken later als me wordt gevraagd om iets op papier te zetten. Ik herinner me een gevoel van respect. Knap om met een groep mensen zo’n initiatief vorm te geven. Hoe neem je besluiten? Hoe selecteer je bewoners? Er zijn huizen uitgezocht, energiesystemen onderzocht, organisatiemodellen besproken en dat en nog veel meer wordt deze middag in een gevarieerd programma aan ons, zo’n 30 geïnteresseerden, gepresenteerd. Niet alleen maar luisteren maar ook inbrengen, in kleine groepjes: Wie ben je? Wat is je ervaring met woongroepen? Wat zou je inbreng zijn? Met zijn allen worden we uitgenodigd om te gaan staan op een steeds kleiner wordend oppervlak; hoe reageer je? Interessant om te horen dat het begrip ‘eco-dorp’ inmiddels vertaald is in een internationale organisatie waarbij Noordeland zich heeft aangesloten. Een inspirerend programma waar ieder weer op zijn manier op reageert. In ieder geval geef ik me op als werkgroeplid en dit artikeltje is mijn eerste bijdrage. Samen een proces aangaan met als doel leven en wonen op een voor mens en aarde vriendelijke wijze. Mooi!

Alberta

~ ~ ~
Agenda
I.v.m. Corona-maatregelen zijn nu geen open dagen gepland.
Bij serieuze interesse om je te verbinden aan ons Ecodorp kun je ons mailen. Dan kijken we of we een afspraak met enkele belangstellenden kunnen plannen. Ook als je op vrijdagen mee wilt werken bij klusprojecten of in de tuin kun je ons mailen. Zodra we nieuwe activiteiten plannen, komt dat hier te staan.
Blijf gezond en tot ziens.
Bewoners Noordeland.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
handsContact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.