back

Home/Nieuwsarchief/Sfeerverslag Open Middag 30 april 2017

Sfeerverslag Open Middag 30 april 2017

Het was – voor mij – een geslaagde open middag. Dit keer op een zondag, zodat mensen die niet op zaterdag kunnen, ook de gelegenheid hadden om te komen.

Er waren ongeveer 12 nieuwe mensen, en van Noordeland waren we ook goed vertegenwoordigd. Ben en Marga, Selinde, Kenneth en Carolien, Wim, Gerrie, Nati, Annemieke, Fedde en ik. Chrisan kwam ook nog iets later binnen, een gezellige verassing.

Nadat ik de groep verwelkomd had, en we een kort voorstelrondje gedaan hadden, praatte Nati ons bij over de stand van zaken van nu, nadat ze een klein stukje voorgeschiedenis gedeeld had. Een presentatie van de PowerPoint, werd gegeven door Fedde, beeldmateriaal is fijn om te delen, het gaat gelijk meer tot de verbeelding spreken.

Na de pauze zijn we uiteen gegaan in 3 groepjes, verdeeld over de gasten en de Noordelanders. We namen een viertal vragen mee, die we met elkaar uitwisselden. We hebben het erg gewaardeerd om samen uit te mogen wisselen, in een kleinere setting, zodat iedereen ook aan het woord kon komen. En het mooie is dat uit dit groepje twee vrouwen besloten hebben zich meer te willen gaan verdiepen met de groep.

Terug in de grote kring hebben we afgesloten met een ronde “hoe was het voor jou vandaag”.

Ik zelf kijk tevreden terug op deze middag, en heb het fijn gevonden dat ik de dag aan elkaar heb mogen breien, ik heb me op mijn gemak gevoeld.

Op naar een volgende gelegenheid voor een open moment, hou daarvoor de website in de gaten.

Noordelandgroet,

Terra de Graaf

~ ~ ~
Agenda
I.v.m. Corona-maatregelen zijn nu geen open dagen gepland.
Bij serieuze interesse om je te verbinden aan ons Ecodorp kun je ons mailen. Dan kijken we of we een afspraak met enkele belangstellenden kunnen plannen. Ook als je op vrijdagen mee wilt werken bij klusprojecten of in de tuin kun je ons mailen. Zodra we nieuwe activiteiten plannen, komt dat hier te staan.
Blijf gezond en tot ziens.
Bewoners Noordeland.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
handsContact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.