back

Home/Nieuwsarchief/ERL prijs gewonnen afgelopen december (2017)

ERL prijs gewonnen afgelopen december (2017)

ERL prijs gewonnen afgelopen december (2017)

ERL staat voor: Opgave Erfgoed, Ruimtelijke kwaliteit en Landschap

Het doel van de opgave ERL is als volgt omschreven:

Wij willen ons nageslacht een mooi, herkenbaar en beheersbaar thuis nalaten. Dat betekent dat we de identiteit van het gebied willen bewaren, herstellen en verder willen ontwikkelen en erfgoed van onze tijd toe willen toevoegen. We willen dat onze provincie aantrekkelijk blijft voor onze inwoners en bezoekers. En ervoor zorgen dat de positie van het erfgoed, de ruimtelijke kwaliteit en het landschap in Groningen uiteindelijke minder kwetsbaar wordt.

Op 4 december zouden Monique en Ciska een pitch gaan geven in de watertoren van Groningen .
Wim en Ik (Terra) gingen mee als support.
Er heerste een ongedwongen en ietwat spannend sfeertje, wat heel gezond is, als je weet dat er een prijs te winnen valt van 25.000 euro voor je project.

Er zouden drie rondes komen, waarin elk drie of vier projecten zich zouden presenteren, gegroepeerd in ietwat gelijke projecten.
Wij als Noordeland, vielen eigenlijk wel wat buiten in de ietwat gelijke projecten, daar we toch een uniek project zijn.
Wij zaten in de laatste ronde.
En ....jaaaaaa, glansrijk hebben we gewonnen doordat we werden gekozen door de jury -die bestaat uit ambtenaren en iemand van de provincie- én door het publiek.

Als ik er nu op terug kijk denk ik: ja we hebben hem ook eervol gewonnen.
Ons project heeft een erfgoed op het terrein, de oude aardappelzetmeelfabriek, waarvan we nog niet weten wat we er uiteindelijk mee gaan doen, doch we zullen het bewaken en koesteren.
We gaan mede zorgen dat de provincie aantrekkelijk blijft om te bezoeken, ook qua landschap en natuurontwikkeling.

Waar we de prijs voor gaan gebruiken is nog in onderzoek.
In ieder geval zijn we heel blij met dit stukje erkenning, en het stimulerend effect wat het heeft.

Met dank aan Monique en Ciska voor de prachtige presentatie die zij gegeven hebben.

Wil je nog meer lezen over deze stimulerende prijs klik dan door op deze link.
Helaas is het bijbehorende document door de provincie Groningen verwijderd!

~ ~ ~
Agenda
I.v.m. Corona-maatregelen zijn nu geen open dagen gepland.
Bij serieuze interesse om je te verbinden aan ons Ecodorp kun je ons mailen. Dan kijken we of we een afspraak met enkele belangstellenden kunnen plannen. Ook als je op vrijdagen mee wilt werken bij klusprojecten of in de tuin kun je ons mailen. Zodra we nieuwe activiteiten plannen, komt dat hier te staan.
Blijf gezond en tot ziens.
Bewoners Noordeland.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
handsContact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creƫren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.