back

Home/Nieuwsarchief/Citta Slow

Citta Slow

Citta Slow is een keurmerk voor gemeentes waar het leven heerlijk is! En gemeente Westerwolde, waar ons ecodorp zich aan het ontwikkelen is, heeft dat keurmerk.

Citta Slow is ontstaan vanuit de gedachtengang van Slow Food, Citta slow is breder: het gaat nu ook over duurzaamheid, gastvrijheid en sociale diensten. Op een manier die minder hectisch is, minder productiegericht en minder snel. Een nieuw soort landbouw en een ethische manier van consumeren worden ondersteund. Het doel van Cittaslow is het behouden van de identiteit en de geest van de gemeenschap ondanks de problemen van de huidige tijd, door de beste aspecten van de globalisering te gebruiken.

Menselijker, milieubewuster en dus verstandiger voor de huidige en toekomstige generaties.

Van Citta Slow kun je supporter worden en dat zijn wij al een tijdje! Ecodorp Noordeland past natuurlijk perfect in dit plaatje. Op 15 september organiseert Citta Slow het “VoedFestival”, waar wij ook aanwezig zullen zijn met een kraampje.

~ ~ ~
Agenda
binnenkort nieuwe activiteiten

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
hands
      of geef een bedrag op
 Contact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.