back

Home/Nieuwsarchief/Blik op de Noordelanddag

Blik op de Noordelanddag

Op 19 juni 2016 hebben we voor de eerste keer een Noordelanddag georganiseerd. Een dag voor vrienden en geïnteresseerden, met verschillende workshops, presentaties, lekker eten en doorlopende activiteiten. Deze keer hadden we gekozen voor een vrije inloop, iedereen kon komen wanneer het hem uitkwam. Dit ook om deze dag wat laagdrempeliger te maken. De dag werd gehouden op onze vaste locatie in Haren, in het gebouw van Carex, aan de Erasmuslaan. De dag begon met een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij. Na een gezamelijk begin was er een presentatie over ons initiatief, en een klein groepje kreeg uitleg over onze organisatievorm Sociocratie. Ondertussen werden de oventjes voor de mini-pizza’s opgestookt. Tijdens de lunch kon je pizza’s, salade en soep kopen en eten. Het was warm genoeg om buiten te zitten, het was een heerlijk hoekje, zo achter het gebouw. In de middag was de wilde planten wandeling van Monique druk bezocht, en was er ook weer een presentatie. Er bleken veel nieuwe geïnteresseerden te zijn. De veganistische Vegafoefjes van Selinde kregen op de valreep ook nog hun aandacht, de deelnemers waren erg enthousiast. Tussendoor waren er allerlei doorlopende activiteiten. Er zijn handmassages gegeven, producten verkocht, huisjes geknutseld……. en nog veel meer. Als afsluiting hebben we een lied gezongen en een mooie oefening gedaan. De foto is het resultaat!

Een geslaagde dag, een fijne sfeer, veel positieve reacties en vast weer nieuwe mensen die zich bij ons willen aansluiten!

Annemieke

~ ~ ~
Agenda
I.v.m. Corona-maatregelen zijn nu geen open dagen gepland.
Bij serieuze interesse om je te verbinden aan ons Ecodorp kun je ons mailen. Dan kijken we of we een afspraak met enkele belangstellenden kunnen plannen. Ook als je op vrijdagen mee wilt werken bij klusprojecten of in de tuin kun je ons mailen. Zodra we nieuwe activiteiten plannen, komt dat hier te staan.
Blijf gezond en tot ziens.
Bewoners Noordeland.

Doe met ons mee!
als werkgroeplid
als aspirantbewoner
als donateur
als investeerder
als expert
als student
Lees hier meer


doneer
handsContact
Mail ons

Bel ons
06-14219722

Bank: Triodos
NL07 TRIO 0212 4455 29
t.n.v. Ecodorp Noordeland


Plant
Anti Spam

Ecodorp Noordeland

een andere manier van leven, werken en samenzijn

Ecodorp Noordeland realiseert momenteel de start van een ecodorp in een prachtig natuurgebied in het noordoosten van Nederland. Centraal staan duurzaamheid, veerkracht, samenvoorzienendheid, verbinding en hier-en-nu zijn.

We gaan een inspirerende woonvorm creëren voor op termijn 50-100 personen, met ecologische duurzame huizen en woonunits, diverse collectieve voorzieningen waaronder een dorpshuis, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimten voor (lokale) economische bedrijvigheid, tuinen, zwemvijver en een voedselbos. Zo willen we een bijdrage leveren aan manieren van wonen en werken die meer in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving en onze diepere menselijke behoeften en die houdbaar zijn voor de toekomst.

We zijn 2 jaar aan het onderhandelen geweest over een locatie in de gemeente Vlagtwedde. Met veel medewerking van de huidige grondeigenaren, de gemeente, provincie en het Rijk is er gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek dat onlangs is afgerond. Binnen zeer afzienbare termijn wordt het besluit tot aankoop genomen.

Ecodorp Noordeland is verbonden met verschillende internationale netwerken zoals de Permacultuurbeweging en Global Ecovillage Network. We denken dat de oplossingen die elders hun waarde hebben bewezen relevant zijn voor ons en we dragen zelf ook bij aan een open overdracht van kennis.

Binnen ons initiatief is er ruimte voor mensen die zich willen aansluiten. Ook mensen die ons willen ondersteunen met specifieke deskundigheid zijn van harte welkom.